< Tilbage til nyheder

Ta' 10. klasse på efterskole - øger sandsynligheden for at gennemføre en ungdomsuddannelse

04. april, 2017

Kort sagt: Der er større sandsynlighed for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse, hvis man har taget 10. klasse på efterskole.

På Rejsby Europæiske Efterskole arbejder vi målrettet for at gøre de unge klar til deres videre uddannelsesforløb - uanset om de går i 9. eller 10. klasse. Over 90% af vores elever fortsætter på en ungdomsuddannelse, resten vælger enten at fortsætte i 10. klasse eller tage ud at rejse (fx sprogrejse, udveksling og high school-ophold).

Analysebureauet Moos-Bjerre & Lange har udarbejdet en rapport, som dokumenterer, at elever som har taget 10. klasse på efterskole, sammenlignet med elever fra folkeskolens 9. klasse, har større sandsynlighed for at gennemføre og påbegynde en ungdomsuddannelse. Selv på de videregående uddannelser kan man spore de positive effekter.

Et efterskoleophold hos os er med til at modne de unge og styrker deres faglige og sociale kompetencer. Et efterskoleophold er med andre ord en fornuftig investering, der giver gode afkast - også på lang sigt.

Læs Efterskoleforeningens pressemeddelelse