Kost
Lokale råvarer og kort transporttid
For Claus Bogh Christensen er det vigtigt at lave mad fra bunden og give eleverne varierede smagsoplevelser, der udfordrer dem.
Vi stiller ikke bare en dunk yoghurt på bordet til morgenmad. Vi laver maden fra bunden, så eleverne smager noget forskelligt,” siger Claus Bogh Christensen.
I stedet for at få leveret fødevarer fra flere producenter, har Claus valgt at samarbejde med en lokal virksomhed, AB Catering Ribe.
“Det er vigtigt for os at handle lokalt og sætte fokus på madspild,” siger Claus Bogh Christensen.
De unge er motivationen
Motivationen for det øgede fokus på bæredytighed skal ifølge Claus Bogh Christensen findes i, at vi er en efterskole.
“Her er en masse unge mennesker. De er fremtiden, og vi vil gerne inspirere dem til også at tænke på miljøet. Det er jo i høj grad deres fremtid, det handler om,” siger han.
En af de helt store syndere i bæredygtighedssnakken er kødproduktion. Derfor vil køkkenet på Rejsby Europæiske Efterskole også fremadrettet nedsætte kødmængderne i retterne.
Se vores kontrolrapport
Kom og besøg os
Inden dit barn kan blive elev på Rejsby Europæiske Efterskole, skal I besøge efterskolen.
Book et besøg til en personlig rundvisning og samtale, lige når det passer dig.