Søger du faglig udfordring eller en ny start?

På Rejsby Europæiske Efterskole har du allerede mulighed for at komme på efterskole i 8. klasse.

Fordomme om, at 8. klasse på efterskole kun er for unge, der er fagligt udfordret eller har problemer, passer ikke. På Rejsby får vores 8. klasser høj faglig undervisning og et efterskoleår præcis, som hvis man havde valgt 9. eller 10. klasse.

Måske søger du noget mere udfordring rent fagligt? Måske en ny start? Uanset hvad, er Rejsby en mulighed for dig, som ønsker at tage 8. klasse på efterskole.

Praktisk om 8. klasse på Rejsby

Ottende klasse på Rejsby bliver undervist sammen med en niende klasse. Det betyder et højt fagligt niveau, og at den enkelte 8. klasseelev har mulighed for at tage folkeskolens afgangseksamen ved skoleårets slutning, hvis man føler sig rustet til det. Det er ikke et pres eller en forventning, vi som efterskole har til eleven, men blot en god mulighed. Flere tidligere elever har gjort dette. Nogle blot for at prøve det af, inden det rigtigt gælder året efter. Andre for at springe niende klasse over ved at gå direkte videre til 10. klasse. En tidligere elev er endda gået direkte fra 8. klasse til gymnasiet.

Hvis man ønsker at tage 8. klasse uden at gå til afgangsprøven og med ønsket om at fortsætte i 9. klasse året efter, er det selvfølgelig også en mulighed.

Underviserne er selvfølgelig opmærksomme på, hvilke elever der er 8. klasser, og hvilke der er 9. klasser. De faglige forventninger indrettes efter dette, og i en del af timerne vil der være en ekstra lærer i klassen. Overordnet set er vores erfaring som efterskole dog, at niveauforskellen mellem de to klassetrin er meget lille og ofte ikke til at få øje på.

Mulighederne er mange, hvis du vælger at tage på Rejsby i 8. klasse, og vi finder sammen en løsning, der passer allerbedst til dig og dine ønsker for et efterskoleår.

Se videoerne om 8. klasse på Rejsby

Kom og besøg os

Inden dit barn kan blive elev på Rejsby Europæiske Efterskole, skal I besøge skolen.
Book et besøg til en personlig rundvisning og samtale, lige når det passer dig

Book et besøg