< Tilbage til nyheder

Euroscola og Strabourg

06. december, 2016

Euroscola og Strabourg

Tidligt onsdag morgen rejser udvalgte samfundsfagselever og alle franskeleverne til Strasbourg for hhv. at deltage i Euroscola og tage på studietur i Strasbourg.

Torsdag deltager samfundsfagseleverne i projektet Euroscola, hvor de skal deltage i en simulering af arbejdet i Europa-Parlamentet. Eleverne oplever en dag som parlamentsmedlem - deltage i EU beslutningsprocessen gennem debatter i salen, forhandlinger med deres kolleger, afstemninger og vedtage resolutioner om aktuelle EU-spørgsmål. Det giver de studerende mulighed for at interagere og udveksle oplysninger på et fremmedsprog og fremhæver også betydningen af ​​tværkulturelt samarbejde. Desuden får deltagerne mulighed for at introducere deres skole og det område, hvor de kommer fra, hvilket giver mulighed for øget mangfoldighed og beriger den kulturelle dialog.

Franskeleverne tager på studietur i Strasbourg, hvor de bl.a. skal se det astronomiske ur i Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg, julemarkedet og parc de l’Orangerie.

Sent torsdag aften starter rejsen tilbage til Danmark, så vi forventer, at eleverne er tilbage fredag formiddag.