Sprog

Brænder du for sprogets verden og kunne du tænke dig, at få et skoleår med sproglig undervisning på højt internationalt niveau – så skal du glæde dig til engelsk-, tysk- og franskundervisningen på Rejsby Europæiske Efterskole.

Tysk – Goethe

Gut, besser, am besten,- sei nicht dumm, lern besser(es) Deutsch! Goethe tysk, som vi tilbyder på Rejsby Europæiske Efterskole, er en officiel eksamen i tysk, der udstedes i samarbejde med det tyske undervisningsministerium.

Alle elever i 10. klassen får muligheden for at gå op til Goethe-eksamen ved siden af deres FS10 afgangsprøve – særligt dygtige elever i 9. klasse kan også vælge at gå op til eksaminerne.

Samtlige eksaminer er internationalt anerkendte og er standard i mange uddannelsesinstitutioner i hele verdenen. Eksaminerne afholdes i 136 lande verden over, og de er bredt anerkendte i gymnasier, på universiteter, i erhvervslivet i Tyskland samt i de øvrige tysktalende lande.

• Det er et diplom, der gælder for altid, når man først har taget prøven.
  • Det skal ikke fornys efter en årrække.
  • Det er en prøve, der er tilpasset elevernes niveau og interesser (der er flere niveauer at vælge imellem startende med A1, dog kræves der som minimum niveau C2 for at blive optaget på universitetet i Tyskland).
  • Det er en prøve, der lægger vægt på fire forskellige færdigheder; lytteforståelse, læseforståelse samt mundtlige og skriftlige færdigheder. Der indgår ikke grammatiske øvelser i prøven.

Goethe prøven, en international anerkendt eksamen. Ved slutningen af året kan eleven gå til prøven, som er tilrettelagt af Goethe Instituttet. Goethe prøverne findes på forskellige niveauer, deres prøver er anerkendt internationalt, og de har et særdeles godt renommé på internationale skoler og hos arbejdsgivere i hele verdenen. Eksaminationen afholdes i foråret og bliver rettet og vurderet af censorer fra Goethe Instituttet. Prøven holder sig til den fælles europæiske referenceramme for fremmesprog, som du kan læse mere om her.