Linjefagene

Linjefagene er for dem, som har lyst til ekstra udfordringer. I linjefagene foregår undervisningen på et niveau tilsvarende gymnasialt C-niveau eller derover - det er en overbygning på den almindelige undervisning (gælder både 8., 9. og 10. klassetrin). I øjeblikket tilbyder vi:

Elite Deutsch

Kan du ikke få nok af tysk og har du lyst til at dykke lidt dybere ind i Tysklands historie/ kultur og samfundsforhold samt lære at tale og skrive mere flydende tysk, end det du allerede kan, så er dette fag lige noget for dig.

Elite Tysk er på et meget højt tysk niveau, så vær opmærksom på, at du skal være god til tysk for at kunne deltage i dette valgfag.

Vi arbejder med mange emner som har med Tyskland at gøre, bl.a. får du et indblik i Tysklands politiske system og hvilke politiske partier, der har magten, og hvordan kom Tyskland til at være det Tyskland vi kender i dag? Også andre emner er med for at fremme din forståelse for Tyskland. Bl.a. undersøger vi hvilken musiksmag de unge i Tyskland i øjeblikket har og hvad der ellers er up to date i Tyskland her og nu? Selvfølgelig skal man også møde nogle af de gamle forfattere som gjorde Tyskland berømt og i denne forbindelse får du lov til at læse litteratur i originalsproget. I dette fag taler vi kun tysk.

Hvordan formulerer man fx et tysk forretningsbrev og hvordan formulerer man sig, når man vil argumentere på tysk uden at virke uhøflig eller hjælpeløs og hvad skal man vide, når man er på besøg i Tyskland? Hvordan formulerer man sig til en jobsamtale og hvordan skriver man et høfligt afbud til en invitation?  Vi kommer også til at tale om forskellige traditioner i Tyskland og de tysktalende lande og hvilke forskelle der findes i de forskellige delstater. Hvis vi ser film så ses den selvfølgelig kun i originalsprog uden undertekster.

Venligst vær forberedt på, at du selv skal holde foredrag på tysk og at der er en del lektier du skal lave.

Selvfølgelig får du også lov til at skrive tyske tekster og får forklaring på hvordan det fungerer med den tyske grammatik.

Lærer Annette Brender (AB) Tysk, Engelsk, Kristendom, Elite Deutsch, Psykologi, Fordybelsesfag Kreativt værksted [javascript protected email address]