Fordybelsesfag

Fordybelsesfag er for dem, som har lyst til at fordybe sig i bestemte fag. På Rejsby Europæiske Efterskole finder du en række fordybelsesfag, som du kan vælge ud fra dine interesser. I øjeblikket tilbyder vi:

Kreativt værksted

Elsker du at bruge hænderne og tænke lidt kreativt? Så er dette faget for dig. Fordybelsesfaget Kreativt Værksted vil føre dig rundt i mange forskellige kreative aspekter, hvor du skal arbejde med dine hænder og dit hoved. Undervisningen skal give viden og erfaring med forskellige områder inden for det at skabe design og kunst. Det kan f.eks. være foto, maling, tegning, re-design af genbrugstøj samt smykke- og skulpturfremstilling. Du er selv med til at bestemme, hvad vi skal arbejde med – og du må komme med det niveau, du har. Det eneste, vi forlanger er, at du vil være med at skabe.

Udover at fremme din lyst til at dygtiggøre dig inden for og på tværs af forskellige skabende aktiviteter, vil faget også have et omdrejningspunkt omkring teoretisk og praktisk viden om materialer og værktøjer. Vi skal også analysere og fortolke forskellige kunstværker, da det altid giver inspiration til eget arbejde. Vi lægger vægt på, at du skal udfordre, udforske, udnytte, udleve og udtrykke dine kreative evner både individuelt og i gruppearbejde.

I timerne arbejder vi med fælles og individuelle projekter, hvor den kreative proces er i centrum. Du får mulighed for fordybelse og vejledning på egne større selvstændige projekter. Både vores fælles og dine individuelle produkter skal udstilles og være med til at sætte et personligt visuelt præg på efterskoleåret. Man kan også forestille sig, at de fælles produktioner bliver hængende/stående til glæde for fremtidige elevhold.

De kreative projekter kan være alt lige fra at hækle til at bygge møbler af paller. Det vil også være oplagt med ture ud af huset for eksempel til genbrugsbutikker, kunstudstillinger, naturkunst m.m.