Fordybelsesfag

Fordybelsesfag er for dem, som har lyst til at fordybe sig i bestemte fag. På Rejsby Europæiske Efterskole finder du en række fordybelsesfag, som du kan vælge ud fra dine interesser. I øjeblikket tilbyder vi:

Esport

Fordybelsesfaget eSport kombinerer eSport med brætspil og sundhed. Undervisningen skal give viden og erfaring med forskellige spilgenrer inden for eSport.

eSport er et koncept i rivende udvikling med mulighed for konkurrencer inden for mange forskellige spil. Udover at fremme din lyst til at dygtiggøre dig inden for enkelte spil, vil faget også have et omdrejningspunkt omkring sundhed og de taktiske elementer i brætspil. Ved at kombinere de digitale spil med de normalt langsommere og mere eftertænksomme element i et analogt spil, vil du opleve en udvikling inden for dine taktiske færdigheder og evne til at tænke i pressede situationer. Da sundhed også er en del af faget, må der forventes motionsøvelser og aktiviteter undervejs.

Faget bygger på en blanding af undervisning i eSport, træning og sundhed samt brætspilsundervisning. Som introduktion vil vi tage fat i teorien bag flere forskellige spil fremfor kun at fokusere på et enkelt. Der vil derfor være træningsaspekter til flere spil, som udvælges i samråd med eleverne. Træning og sundhed vil blive dækket i form af reaktionsøvelser, opvarmning, styrkelse af udsatte muskelgrupper i forbindelse med meget spil/kontorbrug.

Brætspil vil blive benyttet for at udvikle forskellige færdigheder, holdsamarbejde og taktiske valg. Spillene vil blive udvalgt ud fra forskellige elementer, som er relevante for de spil, vi fokuserer på i eSportsverdenen.

Eksempler på spil der kan komme i betragtning:

• Counter strike: Global Offensive, Rocket League, Heroes of the Storm, League of Legends, Apex Legends, Brawlhalla, Hearthstone, Overwatch, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Starcraft.

At de kan komme I betragtning, er ikke ensbetydende med at vi spiller og arbejder med dem alle.