Fordybelsesfag

Fordybelsesfag er for dem, som har lyst til at fordybe sig i bestemte fag. På Rejsby Europæiske Efterskole finder du en række fordybelsesfag, som du kan vælge ud fra dine interesser. I øjeblikket tilbyder vi:

Sundhed

Mange tager på efterskole for at blive en bedre udgave af sig selv. På sundhedslinjen vil vi arbejde med: Livsstilsændring, sundhed, selvværd og personlig udvikling.

Vi har fokus på det brede sundhedsbegreb i forhold til den fysiske, psykiske og sociale sundhed. Undervisningen vil bl.a. indeholde motion, udfordringer og kost, men også diskussioner på baggrund af eksempelvis artikler vi læser og udsendelser, vi ser. Hvordan påvirker medierne vores selvbillede og skønhedsidealer? Vi vil gå i køkkenet og fremstille sunde alternativer til de situationer, hvor sukkertrangen melder sig, eller når man bliver “sulten for sjov”. Du vil blive skubbet ud af din komfort zone for på den måde at styrke din mentale robusthed. Her er det de små personlige sejre, der tæller.

Faget handler også om at forstå den menneskelige organisme og de forhold og faktorer, der påvirker kroppens sundhedstilstand. Det handler om at forstå mennesket som et fysisk og biologisk væsen, og hvordan bevægelse og idræt modulerer kroppen.
Vi arbejder eksperimentelt og undersøgende, måler åndedræt, puls og blodtryk, og vi inddrager gerne vores idrætsfaciliteter, når vi måler på kroppens fysik.