SØSKENDEWEEKEND PÅ REJSBY

EN WEKEEND FYLDT MED GLADE ELEVER OG DERES SØSKENDE…

Hvert år afholder vi søskendeweekend, hvor vores nuværende elever tager deres søskende med til en weekend fyldt med sjov, hygge og en masse aktiviteter på efterskolen. I år blev det afholdt den første weekend i november, og det er altid et arrangement, som eleverne glæder sig meget til.

____________________________

Augusta og Marie fra 10. klasse har skrevet en artikel om Søskendeweekenden til årets anden udgave af skolens magasin “Europosten”:

Dagbog fra en vellykket søskendeweekend

Af Marie Brorsen Øland & Augusta Viberg Damsgaard

Klokken er kun lige passeret 15:00 den 1. november, og de første efterskoleelever strømmer ud af klasselokalerne- Atmosfæren på skolen emmer af fredagshumør og weekend.

I dag finder et af årets højdepunkter sted, nemlig søskendeweekenden. De håbefulde unge mennesker sætter kurs mod parkeringspladsen som en stor bisværm. Uden for fylder lyden af de mange biler, der ruller over gruspladsen efterårsluften. De første bildøre slår op med små smæld, og kram bliver uddelt til højre og venstre.

God stemning og forsmag på efterskolelivet
Med ekstra madrasser placeret på gulvet, er det tid til første punkt på det sjove program for weekendens aktiviteter, nemlig aftensmaden. Spisesalen er fyldt til renden, så selv bordenderne er taget i brug for at kunne klemme de sidste små søskende ind. Livlige stemmer og høj latter hersker i spisesalen, mens vores lærer James forgæves prøver at råbe mængden op. Det lykkes ham dog til sidst med lidt hjælp fra klokken, hvis gennemborende lyd ikke er til at overhøre. For at give de besøgende søskende et billede af, hvordan hverdagen på Rejsby Europæiske Efterskole fungerer, er det planlagt, at aftensmaden skal forløbe som en helt normal aften på skolen.

Fra hallen kan man høre lyden af glade børn og unge mennesker og råbene fra en intens fodboldkamp, der udspiller sig i bunden af hallen, mens der ved siden af i fællesskab bliver stillet op til badminton.

Dag 2
Næste morgen. Uret viser 09:00 og oven på gårsdagens aktiviteter og høje humør, er spisesalen fyldt op med trætte ansigter og tunge øjne. Programmet for dagen er allerede lagt. Dagen byder på et par aktiviteter både for de kreative og de sporty personer. Der er lagt op til en sjov dag for både store og små.

I klasselokalet ”Strasbourg” er der gjort klar til kreative aktiviteter til den helt store guldmedalje: Alt fra perler til krus, der kan dekoreres efter egen fantasi.

Med trætte ben og maling på arme og hænder trasker folk til aftensmad, hvor snakken går livligt på tværs af aldersgrupper og familier.

I biografen, der er proppet til randen med dyner og lørdagshumør, ruller bagedysten over skærmen som afslutning på en god weekend, med en masse sjov og spas.

Fotos fra Søskendeweekend 2019